Γιάλοβα, Μαραθόπολη, Λαγκούβαρδος: για ψαροντούφεκο, καταδύσεις ή windsurfing ;

 

Proti_Marathoupoli

Για όποιο σπορ κι αν επιλέξει ο επισκέπτης την περιοχή θα μείνει ικανοποιημένος. Ακριβώς απέναντι από την Μαραθόπολη με φόντο το απέραντο Ιόνιο, σαν φυσικός κυματοθραύστης υψώνεται η νήσος Πρώτη. Το όνομα της νήσου πιθανόν να οφείλεται στο Θαλασσινό θεό Πρωτέα, γιο του Ποσειδώνα.  Σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις αποτελούσε στο παρελθόν καταφύγιο ναυτικών αλλά και λημέρι Πειρατών, που έκρυβαν εκεί τους θησαυρούς τους. Το νησί είναι ιδανικό μέρος για ψάρεμα, καταδύσεις, ψαροντούφεκο, και φυσικά για μπάνιο.

Λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα, μια από τις καλύτερες παραλίες, η Βοϊδοκοιλιά.

Voidokilia[1]

Η περιοχή μέχρι τα Γιάλοβα, γνωστό ψαροχώρι, στην είσοδο του κόλπου της Πύλου, επίσης προσφέρεται για ψαροντούφεκο και καταδύσεις.

Gialova

 

Οι φίλοι του windsurfing θα πρέπει να αναζητήσουν στην περιοχή, την παραλία του Λαγκούβαρδου, μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσσηνίας στο Ιόνιο. Είναι ένας μικρός όρμος περίπου δύο χιλιομέτρων, με λεπτή λευκή άμμο, γαλαζοπράσινα νερά, βράχια δεξιά και αριστερά και πεύκα στο βάθος. Βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο που ενώνει την Μαραθόπολη (Μάραθο) με τα Φιλιατρά, σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από το Μάραθο με τις περίφημες ψαροταβέρνες του κι έχει πάρει το όνομά της, από τον ομώνυμο χείμαρρο που εκβάλλει στη βορινή πλευρά της.

Lagkouvardos

Όταν φυσά δυτικός ή βορειοδυτικός ισχυρός άνεμος, σχηματίζονται μεγάλα κύματα, και απαιτείται κάποια προσοχή λόγω των θαλασσίων ρευμάτων και της ιδιομορφίας του βυθού. Είναι ιδανικό μέρος για board surfing και wind surfing.

Lagouvardos_sup_surfing

 

 

 

Ειδικό μαλακτικό για στολές νεοπρέν