Χρήση, πλύσιμο και συντήρηση στολής windsurfing, ψαροντούφεκου, κατάδυσης, κολύμβησης

wetsuit[1]Σωστή χρήση, πλύσιμο, συντήρηση και αποθήκευση στολής neoprene ψαροντούφεκου, κατάδυσης, windsurfing κά

Aπλές συμβουλές ώστε να είναι η στολή σας για μεγαλύτερο διάστημα λειτουργική :

  • Μην βιάζεστε να βάλετε την στολή σας. Χρειάζεται ηρεμία γιατί διαφορετικά είναι σίγουρο ότι θα κάνουμε νυχιές. Ειδικά εάν η στολή είναι λεία, χωρίς φόδρα, χρησιμοποιούμε κάλτσες στα πόδια και γάντια ή σακούλες στα χέρια.

*   Υστερα από κάθε χρήση ακολουθεί το πλύσιμο στολής με νερό βρύσης, μέσα και έξω (το ίδιο για στολές windsurfing, kite, sup, surfing, ψαροντούφεκου, καταδύσεων, κολύμβησης και γενικώς στολές από neoprene)

*  Είναι καλύτερα να στεγνώνει στον ίσκιο και όχι στον ήλιο. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τον  χρόνο απ’ ευθείας έκθεσης  στον ήλιο.

*  Στεγνώνουμε την στολή με το εσωτερικό μέρος να είναι προς τα έξω.

  • Αποθηκεύουμε την στολή κανονικά όπως την φοράμε.

*   Κατά διαστήματα και ανάλογα τη συχνότητα χρήσης, περνάμε τη banner_RePren_2στολή με ειδικό μαλακτικό .  Αποτρέπει την ξήρανση και δίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στη στολή.

*  Χρησιμοποιούμε φαρδιές κρεμάστρες, όπως αυτές που χρησιμοποιούμε στα σακάκια από τα κουστούμια. Όμως ιδανικά είναι να μην την έχουμε συνεχώς κρεμασμένη. Είναι καλύτερα να την διπλώνουμε. Πρώτα διπλώνουμε την στολή στα γόνατα και την υπόλοιπο στο μέσο.

  • Τα wetsuit – στολές – τριάθλου είναι αποκλειστικά για κολύμβηση. Θα χαλάσουν πολύ γρήγορα εάν τα χρησιμοποιήσουμε για άλλη χρήση π.χ. σκι, windsurf κ.λπ

Προσοχή : Δεν σιδερώνουμε την στολή ούτε την βάζουμε στο πλυντήριο!!!

 

 

 

με χρήσιμες συμβουλές από το triathlon