Στολές neoprene : κολυμβητικό Wetsuit

Mens-Zone3-Advance2-[1]

Wetsuit Advance

To κολυμβητικό wetsuit Advance της αγγλικής εταιρείας Zone 3 δοκιμάστηκε το 2013 και εισήλθε στην αγορά το 2014. Τα σχόλια από κολυμβητές και τριαθλητές ήταν ιδιαίτερα κολακευτικά.

Γνωστή τριαθλητική ιστοσελίδα χαρακτήρισε την ευλυγισία της στολής στους ώμους ως ίδιου επιπέδου με το κορυφαίο μοντέλο άλλης εταιρίας, το οποίο έχει πολλαπλάσια τιμή λιανικής πώλησης.

Το κολυμβητικό wetsuit Advance της Zone 3 συγκεντρώνει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά των Κολυμβητικών wetsuit της Zone 3 που τα καθιστούν ιδιαίτερα στον χώρο του κολυμβητικού εξοπλισμού, με ορισμένες αλλαγές σε ορισμένα υλικά/ πρώτες  ύλες και μείωση του πάχους σε ορισμένα σημεία ώστε να μπορεί να κρατηθεί το κόστος κατασκευής σε χαμηλά επίπεδα.

Τα ιδιαίτερα τεχνική χαρακτηριστικά του Advance είναι μεταξύ άλλων τα εξής :

  • Εξαιρετική ευλυγισία στους ώμους και τα χέρια για άνετη και χωρίς δαπάνη ενέργειας κολύμβηση.
  • Ανωση και κατάλληλη υποστήριξη του κορμού/ σώματος ώστε να έχει υδροδυναμικό πλεονέκτημα ο κολυμβητής.
  • Χρήση του υλικού “SpeedFlo” σε ποσοστό 70% ώστε να μειωθούν οι αντιστάσεις κατά την κίνηση του κολυμβητή μέσα στο νερό. Το υπόλοιπο 30% είναι φτιαγμένο από υψηλής ποιότητας υδροσυναμικό νεοπρένιο.
  • Το κλείσιμο στον λαιμό είναι χαμηλά ώστε να μην νιώθει δυσφορία/ «πνίξιμο» ο κολυμβητής.
  • Το φερμουάρ είναι υψηλής ποιότητα και εξασφαλίζει γρήγορη και αποτελεσματική απομάκρυνση της στολής, κάτι που αποτελεί  σημαντικό επιθυμητό χαρακτηριστικό για τους τριαθλητές
  • Το πάχος είναι 2mm στοους ώμους για υψηλότερη ευλυγισία, 3mm στο στήθος και το πάνω μέρος της πλάτης και 4mm στον κορμό, πόδια και τα πλαινά τμήματα.

Αποτελεί την ιδανική στολή για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει τρίαθλο ή θέλει μία στολή για συχνή χρήση δίχως να ξοδέψει πολλά χρήματα.

Η Zone 3 είναι η κορυφαία αγγλική εταιρεία σε είδη Τριάθλου με επίσημη εμπορική δραστηριότητα σε περισσότερες από 15 χώρες. Δημιουργήθηκε το 2007 από το James Lock, παγκόσμιο πρωταθλητή στο Aquathlon & Biathlon,  σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Loughborough.

 

 

Ειδικό μαλακτικό για στολές νεοπρέν

 

 

triathlon