Ναι ναι… ότι πρέπει…. ! Οκτώβρης, καιρός για surf

Alana-Blanchard-Hot-Surfer-Girl-201[1]

Από τα τέλη της δεκαετίας του 60 που εμφανίστηκαν οι πρώτες σανίδες surf στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, έχουν περάσει πολλά χρόνια και φυσικά τίποτα δεν είναι όπως τότε. Τα ανθρακονήματα (carbon) και άλλα σύγχρονα υλικά αντικατέστησαν τις αρχικές ξύλινες ιδιοκατασκευές και οι μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους, παράλληλα με την αύξηση των φίλων του surf στις διάφορες μορφές του.

Οι επιτυχίες των ελλήνων αθλητών πριν και κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων  βοήθησε στην ευρεία διάδοση του αθλήματος, με αποτέλεσμα να αυξηθούν όμιλοι και σχολές αλλά και τα club για αθλητές ή  χομπίστες .

Για όσους θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα,  χωρίς χρονοβόρες αναζητήσεις, υπάρχει  κατάλογος με surf club και σχολές στο repren.gr

Surf, Windsurf, Sup Surf ή Kite Surf ; Τι απ’ όλα ταιριάζει σε όποιον θα ήθελε να δαμάσει τα κύματα πάνω σε μια σανίδα ; Μια απάντηση που ο καθ’ ένας θα την δώσει στον  εαυτό του, αφού γνωρίσει όλα τα είδη surf και ο πιο εύκολος τρόπος γνωριμίας είναι οι αγώνες, με τον Οκτώβρη να έχει αρκετές διοργανώσεις στην Αττική.

Λίγες μέρες πριν ο Άλιμος είχε την τιμητική του, με 100 περίπου συμμετοχές στο Sup Surf και την ερχόμενη Κυριακή θα έχει αγώνες στον Ισθμό. Μια καλή ευκαιρία για εκδρομή, με σύμμαχο την καλοκαιρία των ημερών. Πληροφορίες για τον αγώνα στην Διώρυγα του Ισθμού, αλλά και υλικό από προηγούμενες διοργανώσεις, μπορείτε να δείτε στο sups.gr

Στον χώρο του Windsurf, είχαμε τους αγώνες στον Σχοινιά αλλά και το  Globo Tour,  11 & 12/10, στο club Kouros στην Ανάβυσσο κι ακολουθεί  Long Distance Race, 25 – 26/10 στην Βάρκιζα.

Με αφορμή τους προγραμματισμένους αγώνες στην Βάρκιζα, ο Γενικός Έφορος του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Βάρης  Βάρκιζας, κος Άκης Πατενιώτης, σε σύντομο σχόλιό του  σημειώνει  : «Οι αγώνες που έγιναν και που προγραμματίζονται να γίνουν έχουν σαν αντικείμενο την ανάπτυξη του αθλήματος αφ’  ενός, αλλά κυρίως την προσέλκυση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού αθλητών που να ασχοληθούν με το surf. Αυτό έχει σαν άμεσο αντίκτυπο τις διεθνείς και Ολυμπιακές διακρίσεις των αθλητών της χώρας μας, που είναι βέβαια και το αποτέλεσμα της συνεχούς αυτής προσπάθειας τόσο του Ομίλου μας όσο και των υπολοίπων. Η αποστολή αθλητών μας σε Διεθνείς αγώνες, με όλες τις δυσκολίες που απορρέουν από την οικονομική δυσπραγία της πολιτείας, με δικούς μας πόρους, αλλά και η διοργάνωση αγώνων με  προσέλκυση και αθλητών από το εξωτερικό, δίνει την δυνατότητα στους ιστιοπλόους μας να έλθουν σε επαφή με καταξιωμένους συναθλητές τους, να μετρήσουν τις δυνατότητες τους να μάθουν και να ανεβάσουν τις επιδόσεις τους σε διεθνές επίπεδο. Προσπαθούμε κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες να εξασφαλίσουμε ένα μέλλον γεμάτο αισιοδοξία, ευγενική άμιλλα και ανταγωνιστικότητα για τα παιδιά μας.»

Για τους ενδιαφερόμενους να αναφέρουμε ότι ο ΝΑΟΒΒ έχει σχολές εκμάθησης σε διάφορες κατηγορίες και βρίσκεται στην Ανατολική ακτή της Βάρκιζας.

Stay tuned και θα επανέλθουμε,  με αναλυτικές  παρουσιάσεις  από τον χώρο του surf … και όχι μόνο.

 

 Σ. Θαλασσινός

 

αρχική δημοσίευση : spirospero

 

***

 

Ειδικό μαλακτικό για στολές νεοπρέν