Ιδανικές παραλίες windsurfing

 

windsurfing_spots[1]

 

Οι κατάλληλες παραλίες για windsurfing διαθέτουν ρηχές θάλασσες, βρίσκονται σε κλειστούς κόλπους με σταθερό αέρα και αμμώδεις βυθούς. Ρηχές για να πατάτε κάτω στα πρώτα μαθήματα, αμμώδεις για να μην διατρέχετε κίνδυνο τραυματισμού και σε κλειστούς κόλπους για να μην έχει υπερβολικό κύμα. αφορά τον άνεμο, ιδανικά πρέπει να φυσάει από την ακτή προς τη θάλασσα και όχι εντελώς κάθετα. Σχεδόν τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, όπως η Τήνος, η Μήλος, η Σέριφος, η Μύκονος και η Κρήτη είναι απολαυστικά για windsurfing.

Κατάλληλες στην Αττική είναι οι παραλίες όπως η Ανάβυσσος, η Βουλιαγμένη, η Βάρκιζα, η Νέα Μάκρη, η Λούτσα, ο Μαραθώνας και ο Ωρωπός, ενώ η παραλία στη Βασιλική Λευκάδας, η παραλία της Λαγκούνας στη Νάξο και η παραλία Σάντα Μαρία στην Πάρο συνεπαίρνουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό.

Με ατέλειωτες ακτογραμμές και πάρα πολλά νησιά δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι η Ελλάδα είναι από τους ιδανικούς προορισμούς για windsurfing, sup και kite και σταδιακά θα παρουσιάζουμε κάποιες παραλίες.

 

από το flowmag  

  

Σχετικά άρθρα :

windsurfing και kite στην Ελαφόνησο

kite και windsurfing στο Διόνι

windsurfing με το μελτέμι στο Αιγαίο

 

 

Ειδικό μαλακτικό για στολές νεοπρέν

 

 

.