Ελαφόνησος : windsurfing, καταδύσεις, ψαροντούφεκο και υπέροχα νερά δίπλα στην αρχαιότερη βυθισμένη πολιτεία.

elafonisos_simos[2]

Στο νοτιότερο άκρο της Λακωνίας, η Ελαφόνησος, σε απόσταση «αναπνοής» από την Πούντα, έχει μια από τις καλύτερες και πλέον γνωστές παραλίες στην Ελλάδα και διεθνώς, την παραλία του Σίμου. Το νησί έχει δύο βασικούς οδικούς άξονες και άνετα ο επισκέπτης μπορεί να το γυρίσει σε μια μέρα με τις απαραίτητες στάσεις. Παρ’ όλα αυτά, το σίγουρο είναι ότι δύσκολα θα βαρεθεί τις μοναδικές παραλίες του νησιού και την ηρεμία που προσφέρουν. simos-elafonissos[1]

Ιούλιο – Αύγουστο το νησί κυριολεκτικά βουλιάζει, με τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο και το μικρό χωριό να θυμίζει πολυσύχναστη πολιτεία.

Παραλία Σίμου, Ελαφόνησος

satellite[1]

Το νησί και η γύρω περιοχή είναι ψαρότοπος, αν και την καλοκαιρινή περίοδο είναι περισσότεροι οι ψαροντουφεκάδες από τα ψάρια. Χωρίς εξειδικευμένο εξοπλισμό, με μια μάσκα, αναπνευστήρα και πέδιλα ο επισκέπτης μπορεί να κολυμπήσει πάνω από την αρχαιότερη βυθισμένη πολιτεία, στο Παυλοπέτρι, σε βάθη που δεν ξεπερνούν τα τέσσερα μέτρα και μια μοναδική εμπειρία, ενώ στα νότια του νησιού και για όσους διαθέτουν σκάφος, υπάρχουν σημεία για τους φίλους των καταδύσεων.

1053206_b[1]

Με το κατάλληλο αεράκι τόσο η παραλία του Σίμου, όσο και το στενό με την Πούντα προσφέρονται για windsurfing, kite surfing και sup surfing.

elafonisos_pounta[1]

Χαρακτηριστικό της σημασίας που δίνουν οι ξένοι επιστήμονες για το Παυλοπέτρι, είναι το βίντεο που ακολουθεί παραγωγής BBC.

Αξίζει πραγματικά να το δείτε … ανεξάρτητα εάν επισκεφθείτε την Ελαφόνησο ή απλά θελήσετε ένα ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία του τόπου που λέγεται … Ελλάδα.

 

 

Ειδικό μαλακτικό για στολές νεοπρέν